Stresas ir produktyvumas

Stresas ir produktyvumas

Nesvarbu, ar tai susiję su šeima, sveikata, darbu ar mokykla, kiekvienas žmogus tam tikru metu patiria stresą. Tai yra fizinė ir psichinė būklė,  ją dažnai sukelia gyvenimo įvykiai, tokie kaip pareigų pasikeitimas, darbo praradimas ar paaukštinimas, mylimo žmogaus mirtis ar liga.

Nors stresas gali būti naudingas, jis gali būti ir trūkumas, ypač kai kalbama apie darbo našumą. Stresas gali turėti didelės įtakos jūsų fizinei ir psichinei gerovei, o tai galiausiai gali turėti įtakos jūsų produktyvumui. Štai keletas požymių, rodančių, kad stresas neigiamai veikia jūsų produktyvumą.

  • Energijos trūkumas: Nors žinoma, kad stresas suteikia jums adrenalino pliūpsnį, po pirminio pliūpsnio jis greitai išeikvoja jūsų energiją, o tai galiausiai išsekina jus emociškai ir fiziškai. Fizinės ir psichinės energijos trūkumas gali trukdyti padaryti viską, ką gali, o tai turės didelės įtakos produktyvumui.
  • Trūksta dėmesio: Gerai gamybai reikia susikaupti, tačiau stresas užvaldys jūsų mintis, todėl bus itin sunku susikaupti ties atliekama užduotimi, nes esate labiau susikoncentravęs ties tuo, kas sukėlė stresą.
  • Nuolatinis nerimas: ar kada nors buvote taip susirūpinę dėl to, kas gali nutikti? Stresas atima jūsų laiką, priversdamas jus nuolat nerimauti dėl to, kas gali nutikti arba nenutikti; tai prarastas laikas, kurį buvo galima skirti produktyvesnėms užduotims.
  • Sumažėjęs kūrybiškumas: patiriant stresą mintys klaidžioja, neleidžiant įsisavinti naujų idėjų. Tai iš esmės riboja jūsų galimybes kurti kūrybiškas, naujas idėjas.
  • Neigiamas poveikis asmenybei: stresas ne tik veikia jūsų emocijas ir fizinius gebėjimus, bet ir jūsų asmenybę. Pavyzdžiui, galite spragtelėti į bendraamžius nesuvokdami, kad tai darote, arba galite supykti ir (arba) šaukti ant kitų, nežinodami, kad tai darote. Daugeliui darbų tam tikra forma reikalingas komandinis darbas, taigi, kai esate nusiteikęs, nusiteikęs ar šaukiate ant bendraamžių, tai turi įtakos jūsų gebėjimui būti produktyviam ir bendraamžių produktyvumui.

Kaip sumažinti stresą.

Svarbu žinoti, kaip stresas gali paveikti jus ir jūsų darbuotojus, bet kaip tai pakeisti? Štai keletas naudingų idėjų:

  • Būkite fiziškai aktyvūs. Vienas iš mankštos privalumų yra jo poveikis stresui. Tai ne tik pripildo jūsų kūną gerai jaustis duodančiais endorfinais, bet ir gali padėti geriau išsimiegoti bei atsipalaiduoti.
  • Padarykite kvėpavimo pertraukėlę. Įtemptas kūnas yra pervargęs. Gydytojai rekomenduoja skirti penkias minutes sau ir sutelkti dėmesį į kvėpavimą. www.naturee.lt rekomenduoja pertraukų metų pasinerti į aromaterapisjos pasaulį ir garinimui pasirinkti levandų, čiobrelių, saldžiųjų apelsinų, bergamočių, šalavijų, pelargonijų ar frankinsenso eterinius aliejus. O tiems kam trūksta energijos – pipirmečių, eukaliptų eteriniai aliejai tiks labiausiais.
  • Išbandykite kūrybinę išeitį. Dėmesys meno projektui ar kūrybiniam projektui yra puikus būdas sutelkti dėmesį į su darbu nesusijusią užduotį, kuri stimuliuoja jūsų smegenis. Dėl šios priežasties suaugusiųjų spalvinimo knygelės yra labai populiarios.
  • Padarykite savo darbo vietą patogesnę. Svarbu nustatyti ribas tarp darbo ir namų, tačiau sveika darbo vieta nebūtinai turi būti griežta. Pridėkite keletą jaukių elementų, kurie jaučiasi kaip namuose, ir apsvarstykite galimybę investuoti į ergonomišką biuro įrangą. Jūsų kūnas ir protas jums padėkos.
  • Sutelkti dėmesį į teigiamus dalykus. Įtemptos mintys dažnai sutelkia dėmesį į neigiamus dalykus. Kiekvieną dieną skirkite laiko sutelkti dėmesį į gerą ir užsirašykite bent tris dalykus, kurie buvo gerai arba netikėtai gerai. Laikykite savo sąrašą lengvai pasiekiamoje vietoje.
  • 1. Pristabdyti, apdoroti, tęsti. Dieną skirkite laiko telefono skambučiams, žinutėms ir el. Jei reikia, naudokite automatinį atsakymą ir balso paštą tarp darbo su funkciniais savo vaidmens aspektais. Kai patiriate stresą, taikykite šią strategiją: darykite pauzę, įkvėpkite ir paklauskite savęs: „Kas vyksta dabar, kad sukeltumėte šiuos jausmus? Apsvarstykite galimus sprendimus, kad susitvarkytumėte, tada tęskite tai, ką reikia padaryti.
  • 2. Pirmiausia atlikite sunkiausius dalykus. Atrodo, kad darbe niekas nesukelia didesnio priešo, kaip didelio projekto atidėliojimas. Tai padeda išspręsti sunkesnio projekto dalį prieš atliekant įprastesnį darbą, kurį reikia atlikti. Kai atidedate didesnį projektą, pavyzdžiui, pokalbį, parašytą kūrinį ar artėjantį projekto terminą, tai apsunkina jus ir daro jus mažiau produktyvus atliekant įprastesnes, pagrindines, bet vis tiek svarbias užduotis.
  • 3. Sudarykite sąrašą. Geriausias sprendimas norint būti produktyviems ir sumažinti stresą yra sudaryti sąrašą dalykų, kuriuos reikia užpildyti kiekvieną dieną. Jei tai didelis projektas, būtinai suskirstykite rezultatus į valdomas dalis. Taip pat gali būti prasminga anksti atlikti keletą lengvų dalykų, kad jaustumėtės labiau pasiekę. Kitas sprendimas yra laikyti kalendorių ir pildyti užduotis nuo šiandien, kol projektas iš tikrųjų bus atliktas, užpildant laiko juostą, kada kiekvienas veiksmas turi būti atliktas, kad paskutinė dalis būtų atlikta laiku. Nepamirškite, kad visada geriausia nepažadėti ir pateikti per daug.
  • 4. Išjungti įspėjimus .Vienas geriausių mano rekomenduotų ir įgyvendinamų produktyvumo patarimų, kuris taip pat mažina stresą, yra išjungti pranešimus mobiliajame telefone bent dviem valandoms per darbo dieną. Kiekvieną dieną nustatykite valandas, kai galite netrukdomai dirbti be erzinančių pyptelėjimų ar zvimbimų, leidžiančių žinoti, kad turite kitą balso paštą, el. laišką arba „patinka“ ant katės vaizdo įrašo, kurį praėjusią naktį bendrinote „Facebook“. Stengdamiesi automatizuoti didžiąją dalį administracinio gyvenimo, viskam pasikliaujame pranešimais ir įspėjimais. Kiekvieną dieną porai valandų juos išjunkite ir pašalinkite stresą keliančius trukdžius.
  • 6. Planuokite savo dieną pagal savo produktyvų laiką. Kai kurie iš mūsų yra naktinės pelėdos, kaip kad mes, www.naturee.lt komanda. Kiti yra ankstyvieji paukščiai. Nepriklausomai nuo to, kaip atrodo jūsų tvarkaraštis, turite jį turėti ir planuoti savo dieną, kad atitiktumėte savo energijos lygį. Tuo dienos metu, kai esate produktyviausias, suplanuokite svarbiausius susitikimus ir projektus. Tada mažiau produktyvaus darbo metu sutelkite dėmesį į administracines užduotis, kurias reikia atlikti, bet kurioms reikia mažiau smegenų energijos.
  • 7. Kiekvienam projektui skirkite valandą. Užuot tik įgyvendinę didžiausią projektą, nustatykite laikmatį ir dirbkite su juo valandą. Išjunkite visus trukdžius. Tada padarykite pertrauką ir pereikite prie kito projekto. Tą patį laikmatį nustatykite 60 minučių ir padarykite dar vieną pertrauką. Jei 60 minučių jums per ilga, sutrumpinkite iki 30 arba 40 minučių. Esmė ta, kad padarysite pažangą vykdydami kiekvieną projektą, sumažinsite stresą ir jausitės produktyvūs.
  • 8. Paruoškite žmones sėkmei. Jei norite, kad žmonės būtų produktyvūs, paruoškite juos sėkmei. Žmonės nebijo sunkaus darbo; jie bijo nesėkmės. Jei jie nemato, kaip jiems seksis, produktyvumas išeis už lango. Paprastas būdas yra paklausti jų, ar jie turi viską, ko reikia, kad būtų sėkmingas. Vien šio klausimo uždavimas padeda. Jei jie sako „taip“, jie perėmė nuosavybę; jei jie sako ne, duok jiems tai, ko jiems reikia. Turėti viską, ko reikia sėkmei, yra puikus būdas sumažinti stresą ir padidinti produktyvumą.
  • 9. Įdėkite jį į savo kalendorių. Jūsų kalendorius turėtų būti pagrindinė jūsų darbo jėga. Jei kalendoriuje turite viską, įskaitant asmeninį laiką, naudodami kalendorių nurodysite, ką ir kada turėtumėte daryti, ir tai tvarkysite sąžiningai, nekelsite streso. Pavyzdžiui, turėkite sąrašą, ką žinote, kad turite nuveikti šią savaitę. Sėskite pirmadienį ir suplanuokite. Jei iškyla kritinių situacijų, perkelkite lanksčius elementus, bet užbaigkite juos šią savaitę. Jūsų kalendorius tampa geriausiu jūsų draugu, kai išmoksite juo naudotis ir sąžiningai jį tvarkyti.
  1. Suteikite savo darbuotojams daugiau savarankiškumo. Norėdami padidinti našumą ir sumažinti stresą, suteikite darbuotojams lankstų tvarkaraštį. Kol darbuotojai dirba savo darbą, jiems turėtų būti suteikta autonomija. Žmonės yra produktyvesni ir rečiau serga, kai jaučiasi, kad jais pasitiki ir yra gerbiamas.
  • 11. Tvarkykite savo interneto laiką. Iš prigimties žmonės yra smalsūs. Ir internetas yra didžiausias smalsumas. Savo kompiuteryje naudoju programinę įrangą, kuri seka svetaines, į kurias einu, ir galiu nustatyti, kad svetainė atitraukia dėmesį, produktyvi ar neutrali. Tada nustačiau didžiausią 15 minučių ribą, trukdančią patekti į svetainę nuo 9:00 iki 18:00. laikotarpį. Tokiu būdu aš tikrai nepateksiu į interneto matricą ir susikoncentruosiu į atliekamas užduotis. Jis mane reguliuoja; tai mano paties cenzorius. Atlaisvindamas laiką, kurį sunaudočiau kitaip, galiu atlikti užduotis ir sumažinti bendrą stresą bei nerimą dėl darbo.
  • 12. Derinkite su savo vertybėmis. Įsitikinkite, kad jūsų vykdoma veikla atitinka penkias didžiausias vertybes arba prioritetus. Jei ne, paklauskite savęs, kodėl tai darote. Galbūt jūs vis tiek tai darysite, bet tai turi būti pakeista, kad pagerbtumėte jūsų vertybes. Kai jūsų veikla yra suderinta su jūsų vertybėmis, galite jaustis užtikrinti, kad pasieksite savo giliausius troškimus. Tada kalendoriuje nurodykite laiko kiekvienai veiklai, kad įsitikintumėte, jog ji bus atlikta.
  • Pasikalbėkite su kvalifikuotu specialistu. Įvykių, sukeliančių stresą, pakeisti negalima, tačiau tai, kaip apie juos galvojate, galima. Profesionalas, apmokytas kognityvinės elgesio terapijos, gali padėti jums perrašyti stresą sukeliančias mintis, kai jos nutinka.

Nepamiškite pasinaudoti ir gamtos dovanomis. Keli praktiniai patarimas kaip mažinti stresą ir didinti produktyvumą. Stresui mažinti ir didinti produktyvuimui pravartu naudoti eterinius aliejus. Kvepavimo pratimai ir eterinių aliejų garinimas - puikus metodas padėti sau.

  1. Eterinis levandų aliejus yra vienas geriausių eterinių aliejų, mažinantis nerimo lygį ir malšinantis stresą.
  2. Bergamočių eterinis aliejus yra raminantis eterinis aliejus, kuris padeda pagerinti nuotaiką dėl savo pakilaus kvapo
  3. Kvėpavimas pelargonijos aliejaus aromatais gali padėti susidoroti, kai patiriate didelę fizinę ar emocinę įtampą
  4. Smilkalinių bosvelijų/ Frankinsenso eterinis aliejus pasižymi stipriu kvapu, kuris naudingas nerimui ir gali padėti jaustis ramiau.
  5. Šalalvijų eterinis aliejus gali pagerinti nuotaiką bei padidinti atsparumą stresui
  6. Citrinų eterinis aliejs taip pat gali sumažinti streso lygį.

Naturee eterinių aliejų asortimentą galite rasti čia: Eteriniai aliejai – NATURÉE (shopifypreview.com)

 

Grįžti į tinklaraštį

Palikite komentarą